Zarada na tiktoku 2023 - kako zaraditi

Zarada na TikToku u 2023. godini – evo kako zaraditi stvarajući sadržaj

Osim što je popularan gledateljima, kreatorima može biti i zarada na TikToku. U pitanju je platforma koja omogućava kreatorima video sadržaja da zarade novac putem reklama, partnerstva sa brendovima, prodaje proizvoda i donacija.

TikTok je jedna od najpopularnijih aplikacija na svetu i broj korisnika je brzo rastao od početka aplikacije. Od 2021. godine TikTok imaoviše od milijardu mesečno aktivnih korisnika širom sveta, što ga čini jednom od najbrže rastućih aplikacija na svetu.

Sve u svemu, TikTok je privukao ogromnu publiku zahvaljujući svojoj zabavnoj i interaktivnoj platformi za kreiranje, deljenje i gledanje kratkih video zapisa, omogućavajući mu da zadrži svoje mesto kao jedna od najpopularnijih aplikacija na svetu. A uz to, ovo je vrlo popularan način kako zaraditi preko interneta, koji svakim danom ima sve više i više kreatora.

Dakle, šta je TikTok?

TikTok je video aplikacija (društveni medij) koja omogućava korisnicima da kreiraju i dele kreativne, muzičke i druge kratke video zapise. Aplikacija koristi algoritme za preporuke sadržaja kako bi korisnicima ponudila relevantne video zapise za gledanje, omogućavajući publici da otkrije nove kreatore sadržaja i da se zabavi gledajući razne video snimke.

TikTok takođe pruža kreatorima sadržaja mogućnost da zarade novac putem reklama i prodaje proizvoda, što ga čini kreativnom platformom za kreatore sadržaja širom sveta. Sve u svemu, TikTok je video aplikacija koja omogućava korisnicima da kreiraju, dele i gledaju kratke video zapise, i podržava kreatore sadržaja u njihovim kreativnim nastojanjima.

Zarada na TikToku

TikTok je platforma koja omogućava kreatorima sadržaja da zarade novac putem reklama, partnerstva sa brendovima, prodaje proizvoda i donacija. Ova platforma ima preko milijardu aktivnih korisnika širom sveta, što znači da ima ogroman potencijal za zaradu. Kreatori sadržaja koji imaju veliku publiku i privlače veliki broj lajkova, komentara i pregleda mogu značajno zaraditi na TikToku.

Reklame su jedan od najboljih načina da se zaradi novac na TikToku, posebno ako imate veliku publiku i privlačite brendove koji žele da promovišu svoje proizvode. Partnerstva sa brendovima takođe omogućavaju kreatorima sadržaja da zarade novac tako što će reklamirati proizvode ili usluge brendova. Prodaja proizvoda direktno sa TikToka takođe može biti odličan način za zaradu, posebno za kreatore sadržaja koji su već popularni i imaju veliku publiku.

Kreatori sadržaja takođe mogu zaraditi novac kroz donacije od svojih obožavalaca. Ukupno, TikTok ima veliki potencijal za zaradu za kreatore sadržaja koji privlače veliku publiku i kreativno koriste platformu.

Da li tiktok plaća za gledanje videa?

Ne, TikTok ne plaća korisnicima za gledanje videa. Platforma funkcioniše tako što kreatori sadržaja stvaraju videe koji se tada šire i pregledavaju od strane publike. TikTok takođe pruža brendovima i marketinškim agencijama opciju da plaćaju kreatorima sadržaja za promovisanje svojih proizvoda ili usluga u videima. Ali, to nije direktno vezano za gledanje videa od strane publike.

Ukupno, TikTok ne plaća korisnicima za gledanje videa, već podržava kreatore sadržaja putem reklama, partnerstva sa brendovima i prodaje proizvoda.

Koliko košta lav i gift na TikToku?

Cene giftova na TikToku nisu fiksne i variraju u zavisnosti od prodavca i prodajne platforme. Neki prodavci pružaju besplatne gifove, dok drugi prodaju premium giftove po cenama koje kreću od nekoliko dolara do nekoliko stotina dolara.

Cene za korišćenje gifova takođe se mogu razlikovati u zavisnosti od njihove upotrebe, kao što su korišćenje u reklamama ili u kreativnim projektima. Ukupno, cene gifova na TikToku variraju i zavise od prodavca i korišćenja.

Kako zaraditi na TikToku
Foto: Freepik

Evo kako zaraditi na TikToku

Postoje nekoliko načina kako zaraditi na TikToku:

  1. Reklame: TikTok omogućava da se prikažu reklame u videima koje kreiraju kreatori sadržaja i profesionalni influenseri.
  2. Partnerstva sa brendovima: TikTok kreatori sadržaja mogu se partnerstvima sa brendovima koji žele da promovišu svoje proizvode ili usluge na TikToku.
  3. Prodaja proizvoda: Kreatori sadržaja mogu prodavati svoje proizvode, kao što su majice, knjige ili druge stvari, direktno sa TikToka.
  4. TikTok donacije: TikTok korisnici mogu donirati novac svojim omiljenim kreatorima sadržaja koristeći funkciju “donirati” u aplikaciji.

Napomena: TikTok zahteva da se poštuju pravila i smjernice platforme prilikom zarade na TikToku.

Donosimo i upute kako instalirati TikTok

TikTok se može instalirati na Android i iOS uređaje (najčešće su u pitanju pametni telefoni) sledećim koracima:

  • Otvorite App Store na svom iOS uređaju ili Google Plai prodavnicu na svom Android uređaju.
  • Unesite “TikTok” u polje za pretragu i pritisnite taster za pretragu.
  • Kliknite na TikTok iz rezultata pretrage i otvorite stranicu aplikacije.
  • Kliknite na dugme “Instaliraj” ili “Preuzmi”.
  • Kada se aplikacija preuzme i instalira, možete je otvoriti i početi da je koristite.

Napomena: Možda ćete morati da imate dovoljno prostora na svom uređaju da biste instalirali aplikaciju i ažurirali je u budućnosti.

Tiktok zarada - kako zaraditi na intenetu
Foto: Freepik

Što je viralni sadržaj na TikToku?

Viralni sadržaj se odnosi na sadržaj koji se brzo širi na Internetu i privlači pažnju mnogih ljudi. Ovo se često dešava iz zabave, interesovanja ili jednostavno zbog ljudske potrebe da podeli informacije sa drugima.

Viralni sadržaj na TikTok-u uključuje kratke, zabavne i zanimljive video zapise koji se brzo šire u aplikaciji i privlače pažnju mnogih korisnika. Ova vrsta sadržaja obično uključuje muziku, ples, komične skečeve i druge vrste zabavnog sadržaja.