Stadion Rajko Mitić - Crvena Zvezda

Stadion Rajko Mitić – Ikona Srpskog Fudbala – Marakana

Stadion Rajko Mitić, poznat i kao Marakana, nije samo sportska već i kulturna ikona Beograda u Srbiji. Ovaj impozantni stadion, domaćin Crvenoj zvezdi, ima bogatu istoriju, punu uzbudljivih fudbalskih trenutaka i nezaboravnih događaja.

Od skromnih početaka 1927. do njegovog impresivnog statusa danas, članak će vas voditi kroz sve ključne aspekte ovog stadiona – od lokacije, istorije, do kapaciteta, arhitekture i još mnogo toga. U nastavku otkrijte sve što treba da znate o stadionu Rajko Mitić.

Lokacija – Stadion Rajko Mitić

Stadion Rajko Mitić, poznat i kao Marakana, nalazi se u Beogradu, glavnom gradu Srbije. Naime, stadion se nalazi na opštini Savski venac, u selu Dedinje. Ova lokacija čini stadion lako dostupnim za sve posetioce iz Beograda i okoline. Pošto je stadion poznat i kao domaćin utakmica Crvene zvezde, privlači fudbalske entuzijaste iz cele Srbije i šire.

Kako doći do stadiona Rajko Mitić

Stadion Rajko Mitić ima odlične veze sa ostatkom grada Beograda. Posetioci koji dolaze automobilom mogu koristiti navigacione sisteme da pronađu stadion, a parkingi su obično dostupni za one koji dolaze sopstvenim vozilima. Do stadiona je moguće koristiti i javni prevoz, poput autobusa i tramvaja.

Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu nudi mogućnost dolaska iz inostranstva, a po dolasku na aerodrom posetioci mogu koristiti taksi ili javni prevoz do stadiona.

Stadion Rajko MItić - Marakana - Crvena Zvezda
Stadion Rajko Mitić / Foto: Wikimedia Commons

Ulaznice za utakmice na stadionu Rajko Mitić

Ulaznice za utakmice na stadionu Rajko Mitić obično se prodaju različitim kanalima. Navijači i posetioci mogu da kupe ulaznice onlajn preko zvaničnog sajta kluba Crvena zvezda ili na prodajnim mestima na teritoriji grada Beograda. Cene ulaznica mogu da variraju u zavisnosti od vrste utakmice, takmičenja i mesta.

Cene ulaznica za utakmice na stadionu Rajko Mitić

Cene ulaznica za utakmice na stadionu Rajko Mitić variraju u zavisnosti od različitih faktora. Kao što je gore pomenuto, tip utakmice igra ključnu ulogu u određivanju cena karata. Utakmice koje uključuju veće protivnike ili takmičenja obično imaju skuplje karte.

Sedišta na stadionu takođe utiču na cenu karte, pri čemu su premium sedišta obično skuplja od redovnih. Takođe, sezonske karte mogu biti dostupne po povoljnijim cenama za one koji žele redovno da prate utakmice Crvene zvezde. Utakmice možete gledati i putem Arena Sport kanala.

Cene Karata i Paketi za Sezonu 2023/24 Lige Šampiona

Fudbalski klub Crvena zvezda nudi različite pakete karata za sezonu 2023/24 Lige šampiona, omogućavajući navijačima da podrže svoj omiljeni klub. Evo informacija o cenama:

  • Sever/Jug – 9.000 dinara (8.500 dinara za online kupovinu)
  • Istok – 19.500 dinara (19.000 dinara za online kupovinu)
  • Zapad – 22.500 dinara (22.000 dinara za online kupovinu)

Pored ovih opcija, takođe su dostupni “PREMIJUM SEZONSKI PAKETI” koji uključuju ulaznice za grupnu fazu Lige šampiona i sezonsku kartu za domaća takmičenja. Klub je omogućio svim zvezdašima da kupe PREMIJUM sezonske karte uz aktivno članstvo za sezonu 2023/24, stvarajući nezaboravne trenutke na stadionu. Cene za PREMIJUM SEZONSKE KARTE su:

  • Sever – 14.500,00 RSD
  • Istok – 25.000,00 RSD
  • Zapad – 30.000,00 RSD
  • Siniša Mihajlović – 75.000,00 RSD
  • VIP Galerija – 210.000,00 RSD
  • VIP 1 – 180.000,00 RSD

Radno vreme – stadiona Rajko Mitić

Radno vreme stadiona Rajko Mitić varira u zavisnosti od događaja i utakmica koje se na njemu održavaju. Stadion je otvoren za posetioce tokom utakmica i događaja, a radno vreme blagajne je obično prilagođeno rasporedu događaja. Stadion takođe može biti otvoren za obilaske i razgledanje tokom određenih vremena van utakmica.

Otvaranje stadiona Rajko Mitić

Stadion Rajko Mitić svečano je otvoren 1. septembra 1963. godine, a ta utakmica je bila deo Prve jugoslovenske lige i igrala se protiv NK Rijeke. Prilikom zvaničnog otvaranja stadiona, meču je na još nedovršenim tribinama prisustvovalo oko 55.000 gledalaca.

Crvena Zvezda - Bate Borisov - Stadion Rajko Mitić
Crvena Zvezda – Bate Borisov / Foto: Wikimedia Commons

Kapacitet – stadion Rajko Mitić

Kapacitet stadiona Rajko Mitić je kroz istoriju varirao. Prvobitno je imao kapacitet od oko 110.000 gledalaca, što ga je činilo jednim od najvećih stadiona u Evropi u to vreme. Međutim, tokom godina su vršene razne modernizacije, a bezbednosni standardi su doveli do smanjenja kapaciteta. Danas stadion ima oko 51.755 mesta zbog uklanjanja stajaćih sedišta i postavljanja stolica na tribinama.

Dimenzije terena stadiona Rajko Mitić

Dimenzije terena stadiona Rajko Mitić odgovaraju standardnim dimenzijama za profesionalni fudbalski teren. To uključuje dužinu i širinu terena, a dimenzije terena na stadionu Rajko Mitić odgovaraju zahtevima međunarodnih fudbalskih organizacija.

Infrastruktura i objekti na stadionu Rajko Mitić

Stadion Rajko Mitić ima mnogo sadržaja i infrastrukture za posetioce. To uključuje ugostiteljske objekte, restorane, barove, prodavnice suvenira i druge objekte za poboljšanje doživljaja posetilaca na utakmicama. Takođe, stadion je opremljen savremenom tehnologijom za bezbednost i udobnost gledalaca. Sve ovo čini stadion Rajko Mitić mestom gde posetioci mogu da uživaju u fudbalu, druženju i zabavi.