Torrnet Klijenti 2022

Najbolji besplatni torrent klijenti u 2022

Ovi najbolji besplatni torrent klijenti će vam pomoći da preuzmete i upravljate datotekama što je efikasnije moguće.

Torrnet Klijenti 2022

Preuzimanje života je mnogo lakše kada koristite jedan od najboljih besplatnih torrent klijenata. Preuzimanje direktno sa servera često znači dugo čekanje i male brzine, posebno ako se takmičite sa drugim korisnicima za propusni opseg.

Međutim, sa jednim od ovih besplatnih torrent klijenata, vreme preuzimanja je mnogo brže zahvaljujući činjenici da će klijent zgrabiti delove te datoteke iz više izvora i sastaviti je tako da umesto da je preuzmete iz jednog izvora, dobijate sa nekoliko odmah.

Iz našeg iskustva korišćenja i testiranja mnogih torrent klijenata, otkrili smo da su ovi u nastavku najbolji od najboljih. Takođe smo istakli šta nam se dopada, a šta ne sviđa kod svakog da bismo vas uputili na onu koja najbolje odgovara vašim potrebama. To uključuje razmatranje korisničkog iskustva, nadutog softvera ili oglasa koje ponekad možete zaobići pomoću nekih od najboljih VPN-ova za torrenting, pa čak i integraciju sa drugim aplikacijama.

Postoje opcije koje su pojednostavljene za one koji samo žele da počnu bez muke, kao i za one sa naprednijim funkcijama. Ali, bez obzira koji besplatni torrent klijent odaberete, oni će vam pomoći da preuzmete i upravljate velikom datotekama. Samo se pobrinite da investirate u jedan od najboljih eksternih čvrstih diskova za čuvanje. I, ako se nadate da ćete preuzeti striming video negde na mreži, razmislite o besplatnoj aplikaciji za preuzimanje YouTube-a video i audio fajlova.

Najbolji besplatni torrent klijenti 2022

1. qBittorrent

Balans brzine i jednostavnosti: najbolji besplatni torrent klijent

Operativni sistem: Windovs, macOS, Linux | Karakteristike: Ugrađena podrška za RSS feed, ugrađeni pretraživač

Prednosti: Nema oglasa, Zgodni dodatni alati, Nema softvera u paketu

Mane: Manje ekstenzija od nekih

qBittorrent je savršen kompromis. Neki torrent klijenti nude sve funkcije koje se mogu zamisliti, dok drugi čine stvari što jednostavnijim. Ovaj besplatni torrent klijent, s druge strane, nalazi se tačno u sredini, sa ciljem da „zadovolji potrebe većine korisnika uz korišćenje što manje CPU-a i memorije“.

Može da se pohvali integrisanim pretraživačem torrenta, medijskim plejerom, enkripcijom, određivanjem prioriteta torenta i datoteka unutar tih torenta, IP filtriranjem i kreiranjem torenta, i najbliži je otvoreni kod, bez smeća, ekvivalent uTorrent-u. Takođe nudi minimalistički korisnički interfejs bez oglasa, za koji smo utvrdili da je jednostavan za korišćenje i preuzimanje sadržaja sa interneta. Tokom našeg testiranja, pokazalo se i da je bezbedan, što nije iznenađujuće jer je softver otvorenog koda. Ako tražite torrent klijent na više platformi koji pokriva osnovne stvari, a da pritom ne budete previše komplikovani, kBittorrent je odličan.

2. Vuze

Torent klijent pun funkcija ako vam ne smetaju oglasi

Operativni sistem: Windows | Karakteristike: Ugrađena funkcija pretraživanja

Prednosti:Jasan, dobro dizajniran interfejs, Proširivo preko dodataka

Mane: Sadrži oglase, Probna verzija antivirusnog paketa

Vuze (ranije Azureus) tvrdi da je najmoćniji BitTorrent klijent na Zemlji. Nismo sigurni kako se rangira na drugim planetama, ali je svakako ozbiljan kandidat za tu titulu. Postoje dva ukusa: ogoljeni Vuze Leap i potpuno razvijeni Vuze Plus. Oba nude preuzimanje torrenta, reprodukciju medija i podršku za veze magnetnih datoteka, ali Vuze Plus dodaje integrisanu zaštitu od virusa i mogućnost pregleda medijskih datoteka.

Jedna od ključnih prodajnih tačaka Vuzea je njegov interfejs, za koji smo otkrili tokom testiranja da preseca žargon i čini čak i naprednije funkcije dostupnim novim korisnicima. U stvari, podešavanje Vuzea je izuzetno lako, čak i za one koji prvi put dolaze. Vuze takođe nudi ograničavanje propusnog opsega, IP filtriranje i sve druge funkcije koje očekujete od robusnog torrent klijenta. Definitivno jedna od prvih opcija za razmatranje.

3. Deluge

Prilagodljivi klijent koji može biti lagan a moćan koliko god želite.

Operativni sistem: Windows, macOS, Linux | Karakteristike: Može se u velikoj meri prilagoditi različitim dodacima

Prednosti: Cross platforma, Proširivo preko dodataka, Integracija pretraživača

Mane: Interfejs je malo oskudan

Deluge postoji oduvek i može biti jednostavan ili moćan koliko god želite, što ga čini jednim od najsvestranijih besplatnih torrent klijenata. To je zato što se može proširiti preko dodataka. Tokom testiranja, otkrili smo da je to njegova najveća snaga, prilagodljivost uz pomoć različitih dodataka. To vam efikasno omogućava da napravite sopstvenu personalizovanu verziju Deluge-a.

Želite nešto što liči na uTorrent bez neželjenog softvera? Nema problema. Želite da dodate preuzimanje po abecednom redu, premestite preuzete datoteke u određene direktorijume u skladu sa tipom datoteke, prilagodite brzinu u skladu sa uslovima mreže, napravite lepe grafikone, zakažete sve, integrišete se sa Chrome-om ili Firefox-om, ili grupno preimenujete preuzimanja? Ni to nije problem. I, iako može izgledati jednostavno i pomalo zastarelo, posebno pored Vuzea i drugih rivala, njegov jednostavan interfejs i široke funkcije mu omogućavaju da se održi.

4.uTorrent

Neverovatno lagan klijent koji održava sam BitTorrent

Operativni sistem: Windows, macOS, Android

Prednosti: Zakazivanje preuzimanja, Veoma mali, Radi na webu

Mane: Sadrži oglase, Dodatni softver u paketu

uTorrent, takođe poznat kao µTorrent, postoji od 2005. godine i to je najčešće korišćeni besplatni torrent klijent van Kine. Međutim, tokom godina je privukao neke kritike: podržan je oglasima i mnogi korisnici tvrde da su najnovije verzije malo preteške po pitanju reklamiranja i softvera u paketu. Obavezno pažljivo pročitajte svaki korak instalacionog programa i uklonite oznaku sa svih softvera koji ne želite da instalirate.

Osim toga, uTorrent je koristan, efikasan i ne guta previše resursa vašeg sistema: cela aplikacija uglavnom radi u vašem web pretraživaču. Iako to nije zvanična BitTorrent aplikacija, BitTorrent je održava poslednju deceniju.

Vredi napomenuti da uTorrent ima evidenciju bezbednosnih problema, od kojih je najnoviji imao potencijal da dozvoli hakerima da kontrolišu ključne funkcije klijenta i špijuniraju preuzimanja korisnika. BitTorrent je od tada objavio zakrpu za ranjivost.

5.BitTorrent

BitTorrent-ov sopstveni klijent, sa web-baziranim seedom i komentarima

Operativni sistem: Windows, macOS, Android

Prednosti: Jednostavan za konfigurisanje, Zakazivanje preuzimanja, Veoma mali

Mane: Sadrži oglase

Možda se pitate zašto BitTorrent ima sopstveni torrent klijent kada takođe održava uTorrent – posebno kada je BitTorrent aplikacija rebrendirana verzija uTorrent-a. Da li nas još uvek pratite? Međutim, iako su aplikacije funkcionalno identične, postoji nekoliko ključnih razlika: BitTorrent nudi postavljanje, komentarisanje i pregled na webu, a možda ćete otkriti da je BitTorrent klijent dobrodošao kod privatnih pratilaca koji ne vole uTorrent.

Ipak, ako tražite besplatan torrent klijent, uTorrent je odlična opcija – mogao bi biti dobar izbor ako ste novi u torrentingu i želite klijent koji će vam pružiti lak uvod. Utvrdili smo da je veoma jednostavan i lak za korišćenje tokom testiranja, jer ima koristi od čistog, ali vizuelno privlačnog interfejsa sa mnoštvom opcija. U međuvremenu, impresivni nivoi performansi pomažu u stvaranju prijatnog iskustva.

Da li su torenti legalni?

Torrenti imaju lošu reputaciju zbog piraterije, ali sami po sebi nisu nezakoniti i imaju mnogo legitimnih upotreba, uključujući preuzimanje softvera otvorenog koda i materijala koji je u javnom domenu.

Sve zavisi od sadržaja koji preuzimate. Pod uslovom da je nosilac autorskih prava dao dozvolu da se datoteka deli na ovaj način, to je u redu, ali korišćenje torrenta za preuzimanje sadržaja koji biste inače morali da platite nije legalno.