Šta je Microsoft Office 365 - Word, Excel, PowerPoint, Teams

Microsoft Office 365 – Outlook, Teams, Word Online i ostalo

Microsoft Office 365 je softverska usluga zasnovana na oblaku koju nudi Microsoft. Omogućava korisnicima da pristupe najnovijim verzijama Microsoft aplikacija kao što su Word Online, Excel, PowerPoint, Teams, Outlook i druge, bez potrebe za instaliranjem ovih aplikacija na računar.

Office 365 je dostupan na osnovu pretplate, što znači da se korisnici mogu pretplatiti na uslugu i koristiti aplikacije dok imaju aktivnu pretplatu. Office 365 takođe uključuje druge alate i usluge kao što su OneDrive, SharePoint, Microsoft Teams i drugi.

Već smo pisali neke zanimljive informacije o ovom alatu na našem blogu, kao npr Kako instalirati Microsoft 365 na svoj računar, zatim Pronalaženje greške u Microsoft 365, kao i upute za neke specifične alate kao što je Word, npr. Kako spojiti više Word dokumenata u jedan?.

OneDrive i SharePoint – usluge skladištenja i deljenja u oblaku

OneDrive je usluga skladištenja u oblaku koja omogućava korisnicima da čuvaju i dele datoteke, dok SharePoint omogućava saradnju na dokumentima i projektima između timova. Microsoft Teams je platforma za komunikaciju i saradnju koja omogućava korisnicima da se povežu i sarađuju sa drugim korisnicima kroz audio i video pozive, razmenu poruka i zajednički rad sa dokumentima.

Microsoft Office 365 je dostupan na različitim nivoima pretplate, u zavisnosti od potreba korisnika. Najosnovniji nivo pretplate uključuje pristup osnovnim verzijama aplikacija, dok napredniji nivoi pretplate uključuju napredne funkcije kao što su razne dodatne aplikacije i napredna bezbednosna rešenja.

Prednosti pretplate na Office 365

Korišćenje Office 365 ima niz prednosti. Pošto se aplikacije nalaze u oblaku, korisnici mogu da ih koriste sa bilo kog uređaja sa internet vezom, što olakšava rad na daljinu i povećava mobilnost. Takođe, Office 365 pretplata uključuje automatska ažuriranja, što znači da korisnici uvek imaju pristup najnovijim verzijama aplikacija. Office 365 takođe pruža razne mogućnosti saradnje, što korisnicima olakšava timski rad na projektima.

Ukratko, Office 365 je softverska usluga u oblaku koja nudi najnovije verzije Microsoft aplikacija kao što su Word, Excel, PowerPoint, Outlook i druge, zajedno sa nizom drugih alata i usluga kao što su OneDrive, SharePoint i Microsoft Teams. Office 365 omogućava korisnicima pristup aplikacijama i uslugama sa bilo kog uređaja sa internet vezom, a pretplata na uslugu uključuje automatska ažuriranja i različite opcije saradnje.

Koja je cena Microsoft Office 365 paketa?

Cena Office 365 varira u zavisnosti od nivoa pretplate i broja licenci koje su potrebne korisniku. Microsoft nudi nekoliko različitih planova pretplate koji se razlikuju po funkcionalnosti, broju licenci i ceni.

Najosnovniji plan pretplate, Office 365 Personal, košta oko 6,99 USD mesečno ili 69,99 USD godišnje i uključuje pristup Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote i Publisher. Ovaj plan uključuje licencu za jednog korisnika.

Office 365 Home plan, koji uključuje pristup aplikaciji za do 6 korisnika, košta oko 9,99 USD mesečno ili 99,99 USD godišnje. Ovaj plan takođe uključuje pristup aplikacijama kao što su Vord, Ekcel, PoverPoint, Outlook, OneNote i Publisher.

Napredni planovi pretplate

Postoje i napredniji planovi pretplate koji uključuju napredne funkcije kao što su Microsoft Teams, Ekchange i SharePoint, ali su cene ovih planova veće. Cena Office 365 takođe može da varira u zavisnosti od regiona u kome se korisnik nalazi, kao i valute u kojoj se plaća pretplata.

Ukratko, cena Office 365 varira u zavisnosti od nivoa pretplate i broja licenci koje su potrebne korisniku. Najosnovniji plan pretplate košta oko 6,99 USD mesečno, dok Office 365 Home plan košta oko 9,99 USD mesečno.

Cena Office 365 u Srbiji

Cena Office 365 u Srbiji takođe varira u zavisnosti od nivoa pretplate i broja licenci koje su potrebne korisniku. Microsoft nudi nekoliko različitih planova pretplate koji se razlikuju po funkcionalnosti, broju licenci i ceni.

Najosnovniji plan pretplate, Office 365 Personal, košta oko 499 dinara mesečno ili 4.990 dinara godišnje i uključuje pristup Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote i Publisher. Ovaj plan uključuje licencu za jednog korisnika.

Office 365 Home plan, koji uključuje pristup aplikacijama za do 6 korisnika, košta oko 799 dinara mesečno ili 7.990 dinara godišnje. Ovaj plan takođe uključuje pristup aplikacijama kao što su Vord, Ekcel, PoverPoint, Outlook, OneNote i Publisher.

Napredni paketi u Srbiji su takođe skuplji

Postoje i napredniji planovi pretplate koji uključuju napredne funkcije kao što su Microsoft Teams, Ekchange i SharePoint, ali su cene ovih planova veće. Cena Office 365 takođe može da varira u zavisnosti od regiona u kome se korisnik nalazi, kao i valute u kojoj se plaća pretplata.

Ukratko, cena Office 365 u Srbiji varira u zavisnosti od nivoa pretplate i broja licenci koje su potrebne korisniku. Najosnovniji plan pretplate košta oko 499 dinara mesečno, dok Office 365 Home plan košta oko 799 dinara mesečno.

Microsoft Office 365 paketi

Microsoft Office 365 nudi nekoliko različitih paketa sa različitim funkcijama i cenama. Evo pregleda osnovnih Office 365 paketa:

Microsoft 365 Personal

Ovaj paket uključuje pristup Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote i Publisher na jednom uređaju. Takođe uključuje 1TB skladišta u oblaku preko OneDrive-a. Cena ovog paketa je oko 6,99 dolara mesečno ili 69,99 dolara godišnje.

Microsoft 365 Family

Ovaj paket nudi sve iste funkcije kao i Microsoft 365 Personal, ali omogućava pristup aplikacijama za do 6 korisnika. Takođe uključuje 1TB prostora za skladištenje po korisniku. Cena ovog paketa je oko 9,99 dolara mesečno ili 99,99 dolara godišnje.

Microsoft 365 Business Basic

Ovaj paket je namenjen malim preduzećima i preduzećima i uključuje aplikacije kao što su Outlook, Word, Excel, PoverPoint, OneNote i SharePoint. Ovaj paket uključuje licencu za jednog korisnika i košta oko 5,00 USD mesečno po korisniku.

Microsoft 365 Business Standard

Ovaj paket nudi sve funkcije Microsoft 365 Business Basic, ali uključuje i dodatne aplikacije kao što su Microsoft Teams, Ekchange i SharePoint. Ovaj paket uključuje licencu za jednog korisnika i košta oko 12,50 USD mesečno po korisniku.

Microsoft 365 Business Premium

Ovaj paket nudi sve iste funkcije kao Microsoft 365 Business Standard, ali dodaje bezbednosne funkcije kao što su zaštita od pretnji i zaštita od gubitka podataka. Ovaj paket uključuje licencu za jednog korisnika i košta oko 20,00 USD mesečno po korisniku.

Napomena: Cene paketa mogu da variraju u zavisnosti od regiona i valute u kojoj se nalazite. Postoje i drugi Office 365 planovi dostupni za korporacije i druge organizacije sa većim brojem korisnika.

Šta je uopšte Microsoft Office 365?

Microsoft Office je popularan paket aplikacija za produktivnost koje je razvila Microsoft Corporation. Paket uključuje različite aplikacije za kreiranje, uređivanje i deljenje dokumenata, tabela, prezentacija i drugih vrsta datoteka. Najčešće korišćene aplikacije u Microsoft Office paketu uključuju:

  • Microsoft Word – aplikacija za obradu teksta koja se koristi za kreiranje dokumenata, kao što su pisma, izveštaji, eseji i druge vrste teksta.
  • Microsoft Excel – aplikacija za tabelarne proračune koja se koristi za kreiranje i upravljanje podacima, kao što su finansijski podaci, statistika i druge vrste informacija.
  • Microsoft PowerPoint – aplikacija za kreiranje prezentacija koja se koristi za prikaz informacija putem grafike, slika i drugih multimedijalnih elemenata.
  • Microsoft Outlook – aplikacija za upravljanje e-poštom i kalendarom koja se koristi za organizovanje i zakazivanje sastanaka i drugih zadataka.

Pored ovih aplikacija, Microsoft Office uključuje i nekoliko drugih aplikacija kao što su OneNote, Publisher, Teams i Access, koje su namenjene specifičnim potrebama korisnika.

Microsoft Office je postao standard u mnogim organizacijama, kompanijama, obrazovnim institucijama i domaćinstvima širom sveta, a sada se nudi i kao cloud servis, Office 365.

Microsoft 365 CoPilot – novi AI alat za sve korisnike

Microsoft 365 CoPilot je alatka koju je razvio Microsoft kako bi pomogao organizacijama da brže i lakše migriraju i usvoje Microsoft 365. CoPilot je softverski alat koji se sastoji od skupa automatizovanih alata, vodiča i resursa koji pomažu korisnicima da obavljaju različite zadatke u procesu migracije na Microsoft 365, stoji na službenom blogu.

Ova alatka koristi veštačku inteligenciju i mašinsko učenje kako bi pomogla korisnicima da identifikuju i reše probleme tokom procesa migracije na Microsoft 365. CoPilot pruža praktične savete i preporuke koje organizacije mogu da koriste da bi maksimizirale svoj uspeh migracije.

Sistem CoPilot je dostupan za besplatno korišćenje za Microsoft 365 klijente, a korisnici mogu da pristupe alatu preko aplikacije Microsoft Teams. Alat je dostupan na nekoliko jezika, što ga čini pogodnim za upotrebu u međunarodnim organizacijama.

Ukratko, Microsoft 365 CoPilot je alatka koja pomaže organizacijama da usvoje i pređu na Microsoft 365, koristeći automatizovane alate i vodiče kako bi proces bio brz i efikasan.

Microsoft Office free download

Microsoft Office se ne može legalno preuzeti besplatno, jer se radi o softveru koji se prodaje kao licencirani proizvod. Stoga, Microsoft Office free download ne postoji. Međutim, postoje neke opcije koje vam mogu pomoći da dobijete besplatnu verziju Microsoft Office-a:

  • Besplatna probna verzija: Microsoft nudi 30-dnevnu besplatnu probnu verziju Office 365, tako da korisnici mogu da isprobaju paket aplikacija pre kupovine. Možete je preuzeti na službenoj stranici.
  • Verzije aplikacija na mreži: Microsoft nudi besplatne onlajn verzije aplikacija kao što su Word Online, Excel Online i PowerPoint Online preko Office.com. Ove onlajn verzije vam omogućavaju da kreirate, uređujete i delite dokumente, sve što vam treba je Microsoft nalog. Besplatno je!
  • Besplatne alternative: Dostupne su besplatne alternative za Microsoft Office, kao što su Google dokumenti, LibreOffice i OpenOffice. Ove alternative nude sličnu funkcionalnost kao Microsoft Office, ali su besplatne i dostupne za preuzimanje.

Važno je napomenuti da piratska verzija Microsoft Office-a (koju ste tražili u sekciji Microsoft Office free download) ne bi trebalo da se preuzima ili koristi jer je nelegalna i može dovesti do različitih problema, uključujući bezbednost računara i pravne probleme.