Wifi lozinke

Kako videti lozinke za WiFi na Androidu telefonu

Vaš Android telefon čuva lozinku kada ga povežete na WiFi mrežu. Kasnije možete pronaći i koristiti svoje sačuvane lozinke za povezivanje drugih uređaja na svoju mrežu. Pokazaćemo vam kako da naterate Android da otkrije te mrežne lozinke.

Da biste obavili zadatak, ne morate da rutujete telefon ili koristite aplikaciju treće strane. Jednostavno dodirnite opciju Podešavanja na telefonu i videćete lozinku za svaku sačuvanu mrežu. Imajte na umu da ćete morati da se autorizujete pomoću otiska prsta ili PIN-a da biste otkrili sačuvane lozinke.

Napomena: Koraci u nastavku će funkcionisati za neke Android uređaje, uključujući Google Pikel telefone. Međutim, Samsung ne nudi ugrađeni metod za to. Možete isprobati aplikacije trećih strana kao što je „WiFiList“. Nakratko smo testirali ovo rešenje, ali preuzimate na sopstveni rizik.

Pogledajte sačuvane lozinke za WiFi na Android-u

Da biste počeli da otkrivate svoje sačuvane lozinke, pokrenite Podešavanja na svom Android telefonu. Imajte na umu da će se koraci u nastavku malo razlikovati u zavisnosti od modela telefona koji imate.

U podešavanjima izaberite „WiFi i mreža“.

Na stranici „WiFi i mreža“ izaberite „WiFi“.

Dodirnite „Sačuvane mreže“ da biste videli svoje sačuvane bežične mreže.

Na listi mreža pronađite i dodirnite svoju WiFi mrežu. Zatim, na stranici koja sledi, izaberite „Deli“.

Potvrdite se pomoću otiska prsta ili PIN-a. Zatim ćete videti QR kod na ekranu.

Odmah ispod QR koda, pored „lozinka za WiFi“, naći ćete lozinku za izabranu mrežu.

Sada možete da koristite ovu lozinku da povežete svoje druge uređaje sa bežičnom mrežom. Drugi način da to uradite je da skenirate QR kod sa svojim drugim uređajem i on će se povezati na vašu mrežu.