kako ukloniti malware

Kako ukloniti malver pomoću Malvarebites’ Anti-Malvare

Malvarebites je jedan od najboljih anti-malver programa ikada napravljenih. Ima i besplatne i plaćene verzije, ali čak i besplatnu verziju vredi imati. Evo kako ga možete koristiti za uklanjanje zlonamernog softvera sa računara.

Preuzmite Malvarebites Anti-Malvare sa zvanične web stranice. Možda ćete moći da ga pronađete na drugim web sajtovima, ali uvek treba da budete oprezni prema njima. Preuzmite ga sa zvanične web stranice.

Kada prvi put pokrenete Malvarebites’ Anti-Malvare, ovo je prozor koji ćete videti. Malvarebites’ Anti-Malvare ima moderan minimalistički korisnički interfejs (UI) koji ga čini intuitivnim za upotrebu, čak i ako niste upoznati sa softverom.

Malwarebaytes menu

Ako niste proverili da li postoje ažuriranja tokom procesa instalacije, sada je pravo vreme da to uradite. Kliknite na ikonu zupčanika u gornjem desnom uglu prozora.

Malwarebytes podesavanja

Kliknite na „Proveri ažuriranja“ da biste dobili najnovije podatke

Malwarebytes update

Kako ukloniti malver

Kada primenite sva najnovija ažuriranja, vreme je da počnete sa skeniranjem. Trebalo bi da pokrenete potpuno skeniranje sistema. Kliknite na oblast „Skeniraj“ da biste započeli.

Malwarebytes skeniranje

Kada kliknete na „Skeniraj“, kliknite na „Napredni skeneri“.

Malwarebytes napredni skener

Kliknite na „Konfiguriši skeniranje“.

Kako skenirati racunar od virusa

Označite sve opcije skeniranja i izaberite disk jedinice koje želite da skenirate. Definitivno želite da skenirate svoj C: disk, a ako imate druge, verovatno bi trebalo da skenirate i njih. Kliknite na „Skeniraj“ kada budete zadovoljni.

Imajte na umu da će skeniranje celog sistema potrajati dosta vremena, čak i sa odličnim procesorom i brzim SSD uređajima. Možda bi bila dobra ideja da podesite skeniranje da radi preko noći.

Skeniranje virusa Malwarebytes

Kada kliknete na „Skeniraj“, videćete prozor koji pokazuje napredak skeniranja. Možete tačno da vidite šta Malvarebites radi, koliko datoteka je proverio i koliko dugo je radio.

Proces skeniranja Malwarebytes

Kada se skeniranje završi

Kada Malvarebites’ Anti-Malvare završi skeniranje vašeg računara, prikazaće broj skeniranih stavki, broj pronađenih zaraženih objekata i proteklo vreme. Rezultate skeniranja možete izvesti u tekstualnu datoteku klikom na „Sačuvaj rezultate“.

Prozor Rezultati skeniranja će vam takođe omogućiti da izaberete šta ćete raditi sa svim zlonamernim softverom ili potencijalno neželjenim programima (PUP) koje je skeniranje otkrilo. Trebalo bi da preduzmete sve radnje koje Malvarebites preporučuje osim ako nemate izuzetno dobar razlog da ignorišete preporuke.

Brisanje virusa malwarebytes

Čak i ako ste pronašli desetine ili stotine virusa ili PUP-ova, Malvarebites-u bi trebalo samo nekoliko sekundi da se pobrine za njih.