Kako ukljuciti mikrofon na windows 10

Kako uključiti mikrofon na Windows 10 i 11

Da biste snimili zvuk ili razgovarali sa ljudima na internetu, moraćete da uključite ugrađeni mikrofon na računaru sa Windows 10 ili 11 (ako ga ima). Možete ga aktivirati za sve svoje aplikacije ili određene pomoću Podešavanja. Pokazaćemo vam kako da to uradite.

Dobra stvar u vezi sa upravljanjem mikrofonom u Windows-u je to što možete dozvoliti i zabraniti pristup svom mikrofonu bilo kojoj aplikaciji. Na ovaj način možete dozvoliti vašim pouzdanim aplikacijama da koriste mikrofon dok uskraćujete pristup svim drugim aplikacijama.

Kako uključiti mikrofon u operativnom sistemu Windows 10

Da biste počeli da koristite mikrofon u operativnom sistemu Windows 10, prvo pokrenite aplikaciju Podešavanja pritiskom na Windows + i.

U podešavanjima izaberite „Privatnost“.

Windows 10 podesavanje privatnosti

Na bočnoj traci „Privatnost“ sa leve strane izaberite „Mikrofon“.

U desnom oknu, u odeljku „Dozvoli pristup mikrofonu na ovom uređaju“, kliknite na dugme „Promeni“. Zatim uključite prekidač.

Windows 10 ukljucivanje mikrofona

Uspešno ste omogućili mikrofon na računaru.

Napomena: Ako otkrijete da vaš računar nema ugrađeni mikrofon, razmislite o povezivanju spoljnog mikrofona.

Da biste omogućili instaliranim aplikacijama da koriste vaš mikrofon, u odeljku „Dozvoli aplikacijama da pristupe vašem mikrofonu“ uključite dugme.

Ako želite da upravljate postavkama mikrofona za svaku aplikaciju ili za aplikacije instalirane iz Microsoft Store-a, koristite odeljak „Odaberite koje aplikacije iz Microsoft prodavnice mogu da pristupe vašem mikrofonu“.

Slično tome, da biste dozvolili aplikacijama koje nisu iz Microsoft Store-a da koriste vaš mikrofon, koristite odeljak „Dozvoli aplikacijama za radnu površinu da pristupe vašem mikrofonu“.

I na taj način omogućavate i koristite ugrađeni mikrofon svog Windows 10 računara. Uživajte!