Kako skinuti video sa YouTube

Kako skinuti video sa YouTube besplatno

Jutjub (YouTube) je postao najpopularnija platforma za deljenje video sadržaja, a na njemu se svakodnevno objavljuju mnogi zanimljivi video klipovi. Ako želite skinuti video sa YouTube besplatno za gledanje van mreže, postoji nekoliko jednostavnih načina da besplatno skinete YouTube video snimke.

Jedan od najbržih načina za skinuti video sa YouTube-a je preuzimanje direktno iz YouTube aplikacije. Ali, za to je potrebno plaćeno YouTube Premium članstvo i prihvatanje određenih uslova korišćenja. Međutim, postoje i drugi jednostavni i besplatni načini za preuzimanje video zapisa sa YouTube-a.

Sajtovi kao što su I2Mate, ItMp3, SaveFrom i Keepvid nude jednostavna rešenja za preuzimanje YouTube video zapisa. U nastavku donosimo kratki vodič za svaku od ovih websajtova, a podsećamo vas na naš drugi članak – Kako preuzeti muziku sa Youtube -u kojem je princip sličan, ali se ne skida video nego samo zvuk, odnosno muzika.

Kako skinuti YouTube video besplatno

Websajt I2Mate za skidanje videa:

Ova stranica nudi dva načina za preuzimanje video zapisa sa YouTube-a. Prvi način je da otvorite video koji želite da preuzmete na YouTube-u, kopirate njegovu vezu, zatim otvorite stranicu i2mate.com, nalepite URL video snimka i kliknete na dugme „Start“. Nakon toga će se otvoriti video koji možete preuzeti u različitim rezolucijama i formatima.

Drugi način je nešto brži i praktičniji za preuzimanje video zapisa sa mobilnog telefona. Potrebno je direktno na link iza reči “youtube” dodati “pp” i kliknuti Enter. Otvoriće se I2Mate stranica sa video snimkom koji se može odmah preuzeti.

Na primer, ako je veza video snimka koji želite da preuzmete youtube.com/watch?v=ksLBIa_VfNM&t=272s, potrebno je da odete na youtubepp.com/watch?v=ksLBIa_VfNM&t=272s i video će se početi skidati.

Stranica ItMp3 za skidanje YouTube videa:

Otvorite YouTube i pustite video koji želite da preuzmete. Kopirajte vezu, otvorite stranicu itmp3.cc i nalepite URL adresu kopiranog videa. Označite polje “mp4” i kliknite na “Konvertuj”. Kada se video konvertuje, kliknite na „Preuzmi“ da biste ga preuzeli. Vrlo jednostavno.

Download YouTube video – SaveFrom:

Ako želite da preuzmete video sa SaveFrom, prvo morate da dodate slovo „ss“ u URL adresu YouTube videa (na primer, ako je URL https://vvv.youtube.com/watch?v= ab01cd, promenite ga u https://www.ssyoutube.com/watch?v=ab01cd). Nakon toga, otvoriće se stranica SaveFrom sa video zapisom koji se može preuzeti u različitim formatima.

YouTube Downloader – Keepvid:

U nastavku su detaljna uputstva za preuzimanje video zapisa sa Keepvid sajta:

  • Otvorite YouTube i pronađite video koji želite da preuzmete. Kopirajte URL video snimka.
  • Otkucajte Keepvid u pretraživač i pronađite lokaciju keepv.id. Kliknite na sajt da biste otvorili stranicu.
  • Nalepite URL video snimka u polje za pretragu na stranici Keepvid i kliknite na dugme „Idi“. Sačekajte da se proces preuzimanja završi.
  • Kada se proces preuzimanja završi, video će biti prikazan na stranici u mp4 formatu. Kliknite na crveno dugme “Preuzmi video” da biste započeli preuzimanje.
  • Nakon što kliknete na dugme “Preuzmi video”, video će se automatski preuzeti na vaš uređaj. Sačekajte da se proces preuzimanja završi pre nego što otvorite video.
  • Ako želite, takođe možete izabrati kvalitet video zapisa koji želite da preuzmete na stranici Keepvid. Kvalitet videa zavisiće od dostupnosti i podešavanja videa na YouTube stranici.

Nakon što preuzmete video sa Keepvid-a, možete da ga gledate na svom uređaju bilo kada i bilo gde bez pristupa internetu.

Legalnost skidanja videa s YouTube-a

Važno je napomenuti da preuzimanje video zapisa sa svih navedenih stranice može biti nezakonito u nekim slučajevima, posebno ako je sadržaj zaštićen autorskim pravima. Preporučujemo vam da uvek proverite da li imate dozvolu da preuzmete određeni video pre nego što to učinite. Takođe, ne zaboravite da se pridržavate YouTube-ovih zakona i pravila kada preuzimate video snimke.

Naravno, ako preuzimate video zapise sa YouTube-a za ličnu upotrebu, neće biti pravnih problema. Međutim, njegovo korišćenje u druge svrhe, na primer za objavljivanje na drugim platformama i kanalima, može dovesti do neželenih posledica.

Šta je YouTube?

YouTube je društvena mreža, kao što je Viber ili TikTok platforma za deljenje video sadržaja koju su u februaru 2005. godine u Kaliforniji osnovala tri bivša radnika PayPal-a. Od tada je postao jedan od najposećenijih sajtova na svetu sa preko dve milijarde aktivnih korisnika mesečno.

Korisnici mogu da pretražuju, gledaju i dele video zapise o raznim temama, uključujući muziku, vesti, zabavu, obrazovanje, sport i još mnogo toga. YouTube sadrži milione video snimaka koji se otpremaju svakog minuta, što ga čini najvećom platformom za deljenje video zapisa na svetu.

YouTube omogućava korisnicima da kreiraju kanale na kojima mogu da dele svoje video snimke i grade svoju publiku. Kanali se mogu kategorisati po temama, žanrovima, jezicima i ciljnoj publici, a korisnici mogu da ih prate da bi dobijali obaveštenja o novim objavama.

YouTube marketing i oglašavanje

YouTube je takođe važan alat za marketing i oglašavanje. Kompanije mogu da kreiraju kanale na kojima mogu da postavljaju sadržaj u vezi sa njihovim proizvodima ili uslugama, a takođe mogu da koriste oglašavanje kako bi svoje video snimke predstavili ciljanoj publici.

Pored toga, YouTube je takođe postao važan izvor prihoda za kreatore sadržaja. Slično je kao i sa TikTokom, pa preporučujemo da pročitate Zarada na TikToku u 2023. godini – evo kako zaraditi stvarajući sadržaj. U ovom slučaju kreatori mogu da zarade novac od oglašavanja na svojim video snimcima i od prodaje svojih proizvoda i usluga preko platforme.

Međutim, YouTube se takođe suočava sa nekoliko izazova, uključujući zahteve za uklanjanje neprikladnog sadržaja, piraterije sadržaja i rastuću zabrinutost u vezi sa privatnošću podataka korisnika. U svakom slučaju, YouTube je postao nezamenljiv deo internet pejzaža i nastavlja da se razvija i menja kako bi zadovoljio potrebe svojih korisnika.