Regeneracija stalnih veza u WordPressu

Kako regenerisati svoje trajne veze u WordPress-u?

Da li treba da regenerišete ili ispraznite svoje wordPress stalne veze?

Ako niste u mogućnosti da vidite sadržaj svog web sajta, ne mogu ni vaši posetioci. Neispravne veze i greške 404 mogu oštetiti korisničko iskustvo i vašu poziciju na SEO rangiranju.

U ovom članku pokušaću pokazati kako da popravite ove mrtve URL-ove regeneracijom vaših stalnih veza u WordPress-u. Takođe ćemo razgovarati o tome šta uzrokuje ovu grešku i kako da uočite pokvarene veze pre nego što to učine vaši posetioci.

Zašto moram da regenerišem stalne veze u WordPress-u?

Većinu vremena, URL-ovi na vašoj WordPress web sajtu su trajni i neće uzrokovati probleme. Oni sami rade.

Međutim, ponekad možete kliknuti na vezu i dobiti grešku 404. Možda čak dobijete i 404 kada pokušavate da pristupite svom WordPress web sajtu.

Ovo se ponekad dešava nakon premeštanja vaše WordPress sajta na novi host ili server. To se takođe može dogoditi nakon što instalirate novi dodatak. To je zato što neki dodaci uređuju .htaccess datoteku vašeg sajta bez vašeg znanja. Ovo može uticati na vaš sajt na mnogo različitih načina, uključujući oštećenje vaših URL adresa.

Napomena: Za ovaj vodič, moraćete da budete u mogućnosti da se prijavite na WordPress kontrolnu tablu. Odnosno da se ulogujete kako bi mogli da pristupite kontrolnoj tabli WordPress-a

Obnavljanje vaših stalnih veza može biti brzo i lako rešenje za te probleme. Hajde da pogledamo kako to učiniti.

Kako regenerisati svoje trajne veze u WordPress-u?

Kada ponovo generišete svoje veze, ponovo gradite i popravljate strukturu stalne veze WordPress sajta. Ovo može zvučati komplikovano, ali ne brinite. Samo treba da kliknete na dugme, a WordPress će se pobrinuti za ostalo.

Da biste započeli, idite na Podešavanja » Stalne veze iz vašeg WordPress administratorskog menija

Ovo će vas odvesti na stranicu sa podešavanjima WordPress stalnih veza. Ovde ćete videti strukturu stalne veze koju trenutno koristite.

WordPress podržava nekoliko opcija za stalne veze.

Da biste ponovo generisali svoje stalne veze, samo skrolujte do dna stranice i kliknite na dugme „Sačuvaj promene“.

Nakon nekoliko trenutaka, trebalo bi da vidite poruku koja potvrđuje da je WordPress ažurirao vašu strukturu stalne veze.

To je to! WordPress je sada regenerisao vaše stalne veze.

Da biste bili sigurni da rade, idite na svoj web sajt i pokušajte da kliknete na nekoliko različitih veza.

Da li i dalje vidite greške trajne veze nakon regeneracije?

Ako i dalje dobijate 404 greške, možda ćete morati da obrišete keš pretraživača.

Ako ovo ne reši problem, razmislite o tome šta se dogodilo neposredno pre nego što ste počeli da vidite ove 404 poruke. Ako ste upravo instalirali ili ažurirali dodatak, to je možda uticalo na vaše veze. Možete pokušati da onemogućite ovaj dodatak da vidite da li ovo uklanja grešku 404.

Ako ovo ne uspe, možete pokušati da deaktivirate sve dodatke da vidite da li ovo popravlja vaše pokvarene veze.

Ovo je malo drastičan korak, pa je pametno prvo staviti svoj web sajt u režim održavanja. Ovo će posetioce informisati da testirate svoj web wordpress sajt, ostavljajući bolji utisak nego kada vidite nedostupan web sajt.

Ako deaktiviranje svih vaših dodataka reši problem, onda ćete znati da bar jedan dodatak utiče na vaše URL adrese. U ovom slučaju, ponovo aktivirajte svaki dodatak pojedinačno, a zatim testirajte kako to utiče na vaše veze.

Kada se greška 404 ponovo pojavi, pronašli ste dodatak koji uzrokuje problem. Zatim možete da izbrišete taj dodatak sa svog sajta ili da zatražite podršku od programera.

Vaš web sajt sada treba da bude bez grešaka i da radi glatko.

Kako pratiti i izbeći oštećene stalne veze u WordPress-u?

Neispravne URL veze su loše vesti za posetioce, konverzije i rangiranje vašeg pretraživača. Vremenom, mrtvi URL-ovi mogu uticati na to gde se pojavljujete u rangiranju pretraživača. To znači manji promet na vašem web sajtu.

Najlakši način da pratite i popravite neispravne veze na vašoj WordPress web sajtu je korišćenje dodatka All in One SEO (AIOSEO) za WordPress. Preko 3 miliona vlasnika web sajtova koristi AIOSEO uključujući i mene.

All in one SEO

AIOSEO vam omogućava da lako pronađete neispravne veze i popravite ih sa samo nekoliko klikova pomoću njihovog moćnog menadžera preusmeravanja.

Nadamo se da vam je ovaj članak pomogao da naučite kako da regenerišete svoje stalne veze u WordPress-u. Možda Vas zanima: Šta je Akismet dodatak za WordPress?