Microsoft office promena boje slike

Kako promeniti boju slike u Microsoft Office-u

 • Otvorite dokument i idite na sliku čiju boju podešavate, a zatim isprobajte razne unapred napravljene ispravke.
 • Unapred podešene postavke koje vidite će se razlikovati u zavisnosti od programa i verzije, ali većina će imati unapred postavljene postavke za zasićenje, ton boje i promenu boje za isprobavanje.
 • Alternativno, izaberite Boja > Opcije boje slike, a zatim pomoću točkića ili numeričkog unosa podesite Zasićenost, Nijansu boje ili promeni boju.

Ovaj članak objašnjava kako da prilagodite boje ili promenite boju slike u Microsoft Office-u, dajući vam veću kontrolu nad zasićenošću, tonom i transparentnošću. Uputstva pokrivaju Microsoft Office (Word, Excel, PowerPoint) 2019, 2016, 2013, Microsoft 365 i Office za Mac.

Promena boje slike u Microsoft Office-u

Kada želite da popravite ili promenite boju slike ili primenite neki efekat, sledite ove korake:

 • Otvorite program Microsoft Office kao i dokument sa umetnutim slikama.
Microsoft Office promena boje slika

Ako još uvek nemate umetnute slike, idite na Umetanje > Ilustracije, izaberite ili Slike ili Slike na mreži.

Microsoft Word ubacivanje slike
 • Da biste promenili boju, možete koristiti unapred napravljena podešavanja korekcije ili koristiti opcije boje slike za fino podešavanje. (Prikazano u koraku 7.)

Unapred podešene postavke koje vidite će se razlikovati u zavisnosti od programa i verzije u kojoj radite, ali bi trebalo da uključuju zasićenost, ton boje i prebojavanje.

Napomena

Zasićenost se odnosi na dubinu boje primenjene na vašu sliku. Obratite pažnju na to kako se ova unapred podešena podešavanja kreću u spektru dubina boja. Ako vidite neku koja bi dobro funkcionisala za vaš projekat, izaberite je ovde, među vrednostima između 0% i 400%.

Promena boje slike u Microsoft Office

Ton boje se odnosi na toplinu ili hladnoću boje slike, a ovo unapred podešeno takođe nudi izbore duž spektra. Primetićete da ove vrednosti imaju različite temperaturne ocene, što označava koliko je topao ili hladan ton slike.

Microsoft Word Promena boje slike
 • Prebojavanje se odnosi na ispiranje boje postavljeno preko slike. To znači da će vaša slika biti tretirana kao crno-bela, ali sa drugim opcijama za “belu”. To znači da će boja ispune ili pozadine, kao i neki tonovi u samoj liniji, poprimiti tu boju. Unapred podešene postavke obično uključuju Sepia,Grayscale,Washout i druge opcije.
Microsoft Office Promena boje slike
 • Alternativno, izaberite Boja > Opcije boje slike.
Microsoft Office kako obojiti sliku
 • Podesite Saturation pomoću točkića ili numeričkog unosa.
kako da promenim boju slike u wordu

Podesite ton boje pomoću točkića ili numeričkog unosa, imajući u vidu da je ton boje podešen u smislu temperature i odnosi se na to koliko su tople ili hladne nijanse slike.

 • Ako želite, promenite boju cele slike pomoću padajućeg menija.
promena boje slike office word

Dodatni saveti

 • Ako želite dodatne opcije promene boje, pokušajte da izaberete Format > Boja > Više varijacija. Ovo vam omogućava da preciznije prilagodite nijansu boje.
 • Zanimljiva alatka za korišćenje koja se nalazi u Format > Boja > Postavi prozirnu boju, omogućava vam da boju na izabranoj slici učinite transparentnom. Nakon odabira ovog alata, kada izaberete određenu boju na slici, svi ostali pikseli sa tom bojom će takođe postati transparentni.