brisanje facebook grupe

Kako izbrisati Facebook grupu?

Pokušavate da shvatite kako da izbrišete Facebook grupu? Pogledajte ovaj jednostavan vodič korak po korak!

Prilično je jednostavno izbrisati Facebook grupu za koju više ne želite da bude aktivna. Postoje tri glavna načina da se rešite Facebook grupe na svom fidu. Možete izbrisati svoj pristup grupi tako što ćete je napustiti. Ako ste administrator ili kreator, takođe imate opciju da arhivirate Facebook grupu za kasnije.

Nije važno ako niste administrator. Možete se lako osloboditi te dosadne Facebook grupe ako pratite ove korake za desktop, kao i za mobilne uređaje!

Kako izbrisati FB grupu kao administrator ili kreator

Ako ste administrator Facebook grupe, kao i osoba koja je prvobitno kreirala grupu, možete da izbrišete grupu u potpunosti. Međutim, nije lako. Pogledajmo detaljne korake:

Korak 1: Izaberite svoju grupu i upravljajte njom

Prijavite se na Facebook. Na levoj strani ekrana videćete svoj osnovni meni. Kliknite na opciju Grupe. Zatim izaberite grupu koju želite da izbrišete iz odeljka Grupe kojima upravljate.

Korak 2: Uklanjanje članova


U najnovijim ažuriranjima, morate ukloniti svakog člana pojedinačno. Kliknite na Članovi ispod imena vaše grupe. Zatim kliknite na ikonu menija (…) pored svakog imena, kao i izaberite opciju Ukloni člana. Zatim kliknite na opciju za potvrdu kada se to od vas zatraži.

Korak 3: Napuštanje grupe


Kada svi ostali članovi budu uklonjeni, kao i potvrđeni, takođe ćete morati da napustite grupu. Kliknite na opciju menija (…) pored svog imena u grupi. Pomerite se nadole do Napusti grupu, kao i kliknite na opciju Napusti grupu i Izbriši.

Uzimajući u obzir sve stvari, možda nije jasan način za brisanje Facebook grupe, ali je i dalje prilično jednostavan. Ako ste administrator, ali ne i kreator, možete ukloniti članove i napustiti grupu, ali će i kreator morati da napusti grupu da bi ona zauvek nestala. Međutim, ako sumnjate, uvek možete arhivirati grupu!

Arhiviranje facebook grupe

Arhiviranje grupe neće izbrisati Facebook grupu, već će je ostaviti dok ne budete spremni da joj ponovo pristupite.

Korak 1: Grupe i upravljanje


Iz vašeg News Feed-a, možete otići na meni sa leve strane i kliknuti na „Grupe“. Odatle ćete morati da izaberete grupu koju želite da arhivirate iz odeljka „Grupe kojima upravljate“.

Korak 2: Meni i arhiva


Kliknite na ikonu menija (…) na krajnjoj desnoj strani stranice vaše grupe. Pomerite se nadole do opcije „Grupa za arhiviranje/Pauziranje grupe“ i navedite razlog za arhiviranje. Potvrdite svoj izbor.

Sve u svemu, ako sumnjate u brisanje grupe zajedno, uvek možete da arhivirate grupu u nekoliko jednostavnih koraka!

Brisanje Facebook grupe koristeći Android i iPhone

brisanje facebook grupe

Korak 1: Prijavite se i pronađite grupe


Koristeći svoj iPhone ili Android telefon, prijavite se na svoju Facebook aplikaciju. Zatim izaberite karticu Meni u aplikaciji. Izaberite Grupe ispod Prijatelji.

Korak 2: Pogledajte ih sve


Izaberite opciju Prikaži sve pored Vaše grupe. Kao i Pogledajte sve ispod izbora Grupe kojima upravljate. Kliknite na grupu koju želite da izbrišete.

Korak 3: Uklanjanje članova


Uzimajući sve u obzir, ovo može biti dugotrajan proces pomoću aplikacije. Moraćete da dodirnete ime grupe, izaberite Vidi sve da biste videli sve članove. Dodirnite ime svakog člana pojedinačno i izaberite Ukloni člana.

Korak 4: Ostavite da biste izbrisali


Sve u svemu, kada se uklone svi članovi, jednostavno morate da kliknete na svoje ime i izaberete „Napusti grupu“. Zatim će zatražiti potvrdu „Napusti i izbriši grupu“ gde možete da otkažete ili izaberete „Napusti i izbriši“. Izaberite opciju napusti i izbriši da biste izbrisali grupu.

Konačno, lako je izbrisati Facebook grupu na vašoj mobilnoj aplikaciji bez obzira na marku pametnog telefona koji imate! Koraci su isti za iPhone i Android, kao i ako imate najnoviju verziju Facebook aplikacije.

Izbrišite Facebook grupu zauvek!

Bilo da odlučite da napustite grupu da biste je skinuli sa svog News Feed-a, ili jednostavno želite da je arhivirate za kasnije, postoji mnogo načina da izbrišete Facebook grupu. Pratite ove jednostavne korake da biste očistili svoje društvene mreže u samo nekoliko klikova!