RSS mapa na wordpress

Kako dodati RSS Sitemap u WordPress (Jednostavan način)

RSS mapa sajta pomaže Google-u da indeksira sadržaj vašeg novog web sajta i brže se ažurira. Google preporučuje korišćenje RSS mape sajta u kombinaciji sa XML mapom sajta za maksimalne SEO rezultate.

Da li želite da dodate RSS mapu sajta u WordPress?

RSS mapa sajta pomaže Google-u da indeksira sadržaj vašeg novog web sajta i brže se ažurira. Google preporučuje korišćenje RSS mape sajta u kombinaciji sa XML mapom sajta za maksimalne SEO rezultate.

U ovom članku ćemo pokriti kako lako dodati RSS mapu sajta u WordPress bez ikakvog koda.

Kako dodati RSS Sitemap u WordPress-u

Najlakši način da dodate RSS mapu sajta u WordPress je korišćenjem All in One SEO dodatku. To je najbolji WordPress SEO dodatak koji koristi preko 3 miliona web sajtova.

AIOSEO dodatak

Prva stvar koju treba da uradite je da instalirate i aktivirate All in One SEO dodatak.

Kada se aktivira, od vas će biti zatraženo da prođete kroz vođeni čarobnjak za podešavanje. Veoma je prilagođen početnicima i pomoći će vam da podesite sva prava podešavanja.

Da biste omogućili RSS mapu sajta u WordPress-u, potrebno je da odete na stranicu AIOSEO » Sitemaps settings i kliknete na karticu RSS Sitemap.

Jednostavno uključite opciju Omogući Sitemap i to je to.

AIOSEO - RSS mapa sajta

Uspešno ste dodali RSS mapu sajta u WordPress. Možete kliknuti na dugme Otvori RSS Sitemap da vidite kako izgleda vaša RSS mapa sajta.

Alternativno, možete ići na sledeću vezu: https://yoursite.com/sitemap.rss

Kada ga omogućite, moraćete da pošaljete RSS mapu sajta u Google Search Console.

Proces podnošenja RSS mape sajta je sličan onome kako biste dodali bilo koju drugu mapu sajta.

AIOSEO je moćan WordPress SEO dodatak sa svim funkcijama koje su vam potrebne da poboljšate rangiranje na pretraživačima.

Tehnologija RSS mapa sajta postoji već duže vreme, ali mnogi vlasnici web lokacija ne znaju kako da je iskoriste. To je zato što većina kreatora web sajtova i WordPress SEO dodataka nemaju ovu funkciju.

AIOSEO skraćenica za All in One SEO je najsveobuhvatniji komplet alata za SEO, tako da je ugrađen sa funkcijom RSS mape sajta zajedno sa desetinama drugih funkcija.