Izbrisane aplikacije

Kako da vidite nedavno izbrisane aplikacije na Androidu

Da li ste nedavno izbrisali svoju omiljenu aplikaciju za uređivanje fotografija i sada ne možete da se setite njenog imena? Kakva nevolja, zar ne? Svi smo to iskusili, siguran sam, u određenom trenutku našeg života. A, s obzirom na to koliko se oslanjamo na ove aplikacije, nije lako zamisliti svoj život bez njih.

Previše je uobičajeno da slučajno izbrišemo aplikacije na našem Androidu. S druge strane, kajanje koje sledi je znak da to nije trebalo da se desi. Postoji mnoštvo razloga zašto se vaše aplikacije mogu srušiti ili izbrisati. Slučajno ste je izbrisali zbog napada zlonamernog softwera ili ste je izbrisali i sada želite da je vratite.

Ali šta god da je slučaj, možda ćete želeti da vratite one prethodno uklonjene aplikacije na svom Android-u. Pozivamo vas da ne budete zabrinuti jer postoje načini za oporavak tako izbrisanih aplikacija. Na ovom blogu ćemo vas provesti kroz mnoge strategije koje možete koristiti da vratite te aplikacije na svoj Android. Dakle, ne gubimo vreme i počnimo.

Izbrisane aplikacije

Da li je moguće videti nedavno izbrisane aplikacije na Androidu?

Pre nego što nastavimo dalje, treba da istaknemo da nam Android omogućava da oporavimo te aplikacije. Dakle, ne brinite ako imate problema da ih preuzmete; možemo vas uveriti da je proces mnogo jednostavniji nego što ste zamislili.

Takve aplikacije možete vratiti jer nisu potpuno izbrisane sa vašeg telefona kada se izbrišu. To znači da još uvek možemo da tražimo te aplikacije; jedina razlika je u tome što se više ne prikazuju na početnim ekranima naših uređaja, kao što su bili ranije.

Kako da vidite nedavno izbrisane aplikacije na Androidu

Google Play prodavnica
Ako posedujete Android telefon, upoznati ste sa načinom na koji Google Play prodavnica pruža ljudima mnoštvo zabavnih aplikacija i igara koje mogu da biraju. Aplikacije se često instaliraju i deinstaliraju. Ali da li ste znali da Google Play prodavnica vodi evidenciju o svim aplikacijama koje ste preuzeli i naknadno uklonili sa svog uređaja?

Bili biste šokirani kada biste saznali da možete da preuzmete te aplikacije sa Google Play-a na isti način na koji ste ih preuzeli. To je takođe najlakši način.

Korak 1: Da biste videli izbrisane aplikacije, potrebno je da posetite svoju Google prodavnicu.

Korak 2: Pronaći ćete ikonu svog profila u gornjem desnom uglu ekrana; dodirnite ja.

Korak 3: Na kartici možete pronaći odeljak Moje aplikacije i igre ili Upravljanje aplikacijama i uređajem.

Korak 4: Kliknite na opciju Moje aplikacije i igre i pronađite instalirane aplikacije prikazane na ekranu. Pored njega ćete pronaći ekran za sve. Kliknite na njega i pogledajte kompletnu istoriju svih aplikacija koje su ikada instalirane sa tog naloga. Pronađite sve nedavno izbrisane aplikacije i instalirajte ih.

Alternativno, ako vaš Android prikazuje odeljak Upravljanje aplikacijama i uređajem, videćete odeljak Pregled. Idite na ekran pored natpisa Upravljaj. Pronađite odeljak Instalirano sa padajućim menijem.

Videćete dve opcije Instaliran i Nije instaliran. Idite na opciju Nije instalirano. Pronaći ćete opciju Ime: dodirnite je. Odatle idite na opciju Nedavno dodato; klikni na to.

Na ekranu ćete dobiti listu svih nedavno izbrisanih aplikacija. Kliknite na polja pored aplikacija koje želite da instalirate.

Korak 5: Nakon što dovršite korake, Play prodavnica će početi da preuzima aplikaciju i instalira je na vaš uređaj. Osim toga, možete oporaviti i podatke aplikacije tako što ćete dozvoliti aplikaciji da vrati datoteke rezervnih kopija.

Trebalo bi da budete svesni da su ove uklonjene aplikacije povezane sa vašim Google nalogom, a ne sa vašim Android uređajem. Dakle, ako ne možete da otkrijete izbrisanu aplikaciju na svom Google nalogu, verovatno je da je na vašem drugom Google nalogu. Kao rezultat toga, preporučujemo da se prijavite na svoje prethodne Google naloge da biste oporavili svoje aplikacije.

2. Označite opciju bezbednog režima

Android ponekad može biti smešan. Sve vaše aplikacije su nestale kada otvorite uređaj. Shvatamo da ima mnogo toga da se odmah prihvati. Ali trebalo bi da se smirite i vidite da li ste ih zaista izbrisali.

U ovom slučaju, trebalo bi da obratite pažnju na opciju bezbednog režima. Ovo Android podešavanje onemogućava aplikacije nezavisnih proizvođača na uređaju. Kada je vaš uređaj u bezbednom režimu, videćete samo fabrički podrazumevane funkcije. Bezbedni režim se može isključiti na različite načine.

Uskoro sledi članak o bezbednom režimu.