kako videti istoriju pretrage pomocu wifi rutera

Kako da vidite nečiju istoriju pretrage preko Wifi-a

Sa napretkom tehnologije, naš način života se drastično promenio. Pre svega, internet je odgovoran za to što virtuelni svet čini tako prirodnim za nas. Efekat interneta je očigledan u svemu što radimo – bilo da naručimo pljeskavicu, pišemo onlajn ispit ili uspostavimo lični odnos. To u velikoj meri utiče na to kako komuniciramo među našim vršnjacima, kako upoznajemo međunarodna pitanja i kako funkcioniše naš mozak.

Međutim, teško je proveriti internet aktivnosti učenika i dece, jer sada svi znaju kako da obrišu svoju istoriju pregledanja. Da bismo rešili ovaj problem, fokusiraćemo se na to kako da vidimo nečiju istoriju pretrage preko Wi-Fi mreže na ovom blogu.

Kako da vidite nečiju istoriju pretrage preko Wifi-a

Trebalo bi da znate da ne možete direktno da pristupite nečijoj istoriji pregledača čak i ako ta osoba koristi vaš Wi-Fi. Međutim, moguće je prikupiti nečije evidencije postavljanjem rutera. Podešavanja rutera se veoma razlikuju od brenda do brenda. S obzirom na to, svi ruteri uglavnom imaju funkciju poznatu kao Dnevnici. Sve vaše aktivnosti pretraživanja se akumuliraju u Dnevnicima.

Da biste dobili podatke o evidenciji uređaja, potreban vam je web pretraživač da biste se povezali sa ruterom. Nakon toga, od vas se traži da unesete informacije poput IP adrese i datuma pristupa. Podrazumevano, dnevnik ostaje onemogućen. Stoga ga morate omogućiti prateći uputstva u uputstvu koje ste dobili uz ruter. Tek nakon što ga omogućite, možete pratiti aktivnosti korisnika. Takođe imate opciju da se obratite svom ISP provajderu za evidenciju rutera. U slučaju da želite sami da ispitate istoriju svog rutera koristeći web pregledač, pratite dole navedene korake:

Korak 1: Otvorite web pretraživač na radnoj površini i unesite IP adresu rutera. IP adresa je niz brojeva, koje možete saznati pažljivim pregledom rutera. Ponekad je dostupan na dnu rutera.

IP adresi rutera možete pristupiti i preko radne površine. Za ovo morate da odete na dugme za početak i kliknete na komandnu liniju. Kada se otvori novi prozor, otkucajte ipconfig i pritisnite taster Enter. Nakon ovoga, pogledajte deo Podrazumevani mrežni prolaz, koji se pojavljuje u Wi-Fi odeljku bežičnog LAN adaptera. Niz numeričkih cifara navedenih u Podrazumevani mrežni prolaz je IP adresa vašeg rutera. Kopirajte ga i nalepite na adresnu traku svog web pretraživača.

Korak 2: U drugom koraku, bićete odvedeni do kontrolne table rutera. Od vas se traži da se prijavite sada koristeći administratorsko korisničko ime i lozinku vašeg rutera. Najverovatnije ćete pronaći ove informacije na dnu rutera, ili ih takođe možete potražiti u priručniku.

Korak 3: Izgledi kontrolnog panela se razlikuju od rutera do rutera. Međutim, možda ćete uočiti vezu za pregled vaše Wi-Fi istorije i evidencije na početnoj stranici kontrolne table rutera. Pristupanjem linku možete pogledati IP adrese web sajtova koje je vaš ruter posetio. Da biste pratili internet aktivnost određenog uređaja, moraćete da pronađete njegovu IP adresu. Nakon toga, možete skenirati evidencije i pratiti web sajtove koje posećuje ta konkretna adresa.

Korak 4: Dnevnik uključuje informacije kao što su vreme ulaska na određeni web sajt, IP adrese uređaja koji su surfovali internetom i IP adrese posećenih web sajtova. Nadamo se da ćete praćenjem gore navedenih koraka moći da pratite internet aktivnosti nekoga ko pristupa vašoj Wi-Fi mreži.

Međutim, bitno je napomenuti da gomilanje takvih vrsta podataka može narušiti njihovu privatnost. Trebalo bi da se uzdržite od pristupa tuđim internet aktivnostima i koristite takve metode samo u legitimne svrhe, kao što je praćenje internet aktivnosti vašeg deteta.