Google lozinka

Google pojednostavljuje menadžer lozinki

U borbi između Google-ovog menadžera lozinki i namenskih usluga koje nude 1Passvord i Bitvarden, opcije treće strane lako dolaze na vrh.

Međutim, Google želi da to promeni, a početna salva kompanije je veliko ažuriranje njenog ugrađenog menadžera lozinki. Ovo ažuriranje donosi mnoga poboljšanja usluge, uključujući grupisanje više lozinki za iste sajtove ili aplikacije u jednom polju.

Google lozinka

Takođe je došlo do niza poboljšanja Android verzije menadžera lozinki, jer sada izgleda i oseća se isto kao i njegov kolega zasnovan na Chrome-u, a podešavanja se automatski prenose između njih. Korisnici Android-a mogu čak da pristupe menadžeru jednim dodirom na početnom ekranu, zahvaljujući novoj prečici.

Google menadžer lozinki

Usluga će sada označavati slabe i ponovo korišćene lozinke na Android uređajima, obaveštavajući korisnike i omogućavajući im da brzo reše probleme. Ova funkcija provere lozinke je takođe dostupna za korisnike Chrome-a na Chrome OS-u, iOS-u, Windows-u, macOS-u i Linux-u.

Pored toga, Google-ova usluga omogućava korisnicima da ručno dodaju lozinke menadžeru i čuvaju lozinke prilikom prijavljivanja na različite naloge. Kompanija takođe dodaje funkciju dodirom za prijavu koja koristi biometrijsku verifikaciju. Za sada će ovo biti dostupno samo Android korisnicima i pojavljuje se kao preklapanje na dnu ekrana uređaja.

Za korisnike iOS-a, kompanija je dodala mogućnost postavljanja Chrome-a kao dobavljača automatskog popunjavanja, što olakšava korisnicima Google Password Manager-a da se prijave u aplikacije na iPhone-u i iPad-u.

Google pripisuje Google centar za bezbednosni inženjering (GSEC), kolekciju stručnjaka za privatnost i bezbednost sa sedištem u Nemačkoj, za ove inovacije. Takođe kažu da će se u narednim mesecima pojaviti još poboljšanja.