Wordpress dodaci za bazu podataka

12 dodataka za WordPress bazu podataka (2022)

Dodaci za WordPress bazu podataka mogu vam pomoći da očistite svoju bazu podataka da biste poboljšali performanse sajta, pomogli pri migracijama sajta i još mnogo toga.

Da li tražite najbolje dodatke za WordPress bazu podataka za svoj sajt?

Dodaci za WordPress bazu podataka mogu vam pomoći da očistite svoju bazu podataka da biste poboljšali performanse sajta, pomogli pri migracijama sajta i još mnogo toga.

U ovom članku sam odabrao neke od najboljih dodataka za baze podataka za vaš WordPress sajt.

Zašto koristiti WordPress dodatak za bazu podataka?

WordPress skladišti mnogo informacija u vašoj bazi podataka, od komentara, do postova, korisničkih informacija, podataka o dodacima i još mnogo toga.

Vremenom vaša baza podataka može postati pretrpana, što može usporiti vaš sajt, pa čak i uzrokovati greške u WordPress-u. Dodaci za WordPress baze podataka mogu pomoći u optimizaciji i čišćenju vaše baze podataka kako biste bili sigurni da je vaš sajt maksimalno optimizovan i brz.

Drugi dodaci za WordPress baze podataka mogu vam pomoći da skladištite i prikažete podatke, napravite rezervnu kopiju baze podataka da biste zaštitili svoj sajt i još mnogo toga.

Uz to, hajde da vam pokažem neke od najboljih dodataka za WordPress baze podataka koje možete da koristite sa svojom sajtu.

1.UpdraftPlus

UpdraftPlus dodatak

UpdraftPlus je najbolji dodatak za rezervnu kopiju WordPress-a koji koristi preko 3 miliona web sajtova.

Omogućava vam da napravite potpunu rezervnu kopiju vašeg WordPress web sajta i da je bezbedno skladištite u oblaku ili računaru. Možete odabrati da napravite rezervnu kopiju čitavog WordPress sajta i baze podataka ili da izaberete određene datoteke sa web sajta.

Takođe možete napraviti rezervnu kopiju svojeg web sajta i baza podataka na Dropbok, Amazon S3, FTP, e-poštu, Google disk i još mnogo toga.

Premijum verzija dolazi sa više dodataka za migraciju i kloniranje web sajta, korišćenje pretraživanja i zamene baze podataka, pristup podršci za više lokacija i još mnogo toga.

Za više detalja, o samom dodatku pisaću uskoro.

2.WP-DBManager

WP-DBManager dodatak

WP-DBManager je alatka sve u jednom za optimizaciju WordPress baze podataka. Dodatak je veoma bogat funkcijama, ali je i dalje prilagođen početnicima.

Omogućava vam da optimizujete svoje baze podataka, popravljate i vraćate baze podataka, kreirate rezervne kopije baze podataka i brišete rezervne kopije baze podataka koje ste kreirali.

Osim toga, kada konfigurišete početna podešavanja, ona će raditi u pozadini, tako da će vaša WordPress baza podataka uvek biti optimizovana.

3.WPForms

WPForms je najbolji dodatak za kontakt forme za WordPress koji koristi preko 5 miliona web sajtova.

Omogućava vam da lako kreirate bilo koju vrstu obrasca za vaš WordPress sajt kao što su obrasci za kontakt, obrasci za narudžbu, obrasci za registraciju korisnika i još mnogo toga.

Postoji biblioteka od preko 300+ šablona koje možete da koristite da biste započeli, a svaki šablon se može potpuno prilagoditi pomoću alatke za pravljenje prevlačenja i otpuštanja.

Kada korisnik popuni i pošalje obrazac na vašem sajtu, svi podaci obrasca se automatski čuvaju u vašoj bazi podataka WordPress.

WPForms zatim uzima ove podatke i čini ih lakim za pregled na vašoj WordPress kontrolnoj tabli. Možete videti sve kontakt podatke, oznake polja, broj unosa i još mnogo toga. To je u suštini frontend baza podataka vaše liste kontakata.

WPForms dotatak za wordpress

Možete da povežete svoje WordPress obrasce sa Google tabele ili bilo kojom drugom uslugom marketinga putem e-pošte da biste poboljšali svoje tokove posla i uštedeli vreme.

4.Better Search Replace

Better Search Replace dodatak

Better Search Replace je koristan dodatak koji može pomoći pri premeštanju WordPress-a na novi domen i raznim drugim zadacima brzog pronalaženja i zamene.

Kada migrirate web sajt, obično morate da unesete promene u bazu podataka, URL adrese, medijske datoteke i još mnogo toga.

Ovaj dodatak olakšava pokretanje pretrage i zamene u vašoj WordPress bazi podataka. Takođe ima napredne kontrole, tako da možete da izaberete određene tabele, vidite koja polja će biti zamenjena pre pokretanja dodatka i još mnogo toga.

Čak podržava WordPress mrežu sa više lokacija, ako migrirate celu mrežu WordPress sajta odjednom.

5.WP-Sweep

WP-Sweep dodatak za wordpress

WP-Sweep je dodatak WordPress baze podataka koji olakšava čišćenje vaše WordPress baze podataka i poboljšava performanse i brzinu WordPress sajta.

Omogućava vam da lako očistite oblasti kao što su metapodaci vaših postova, komentari, revizije posta, deinstalirani dodaci i još mnogo toga.

Postoji ekran sa podešavanjima prilagođen korisniku koji vam omogućava da izaberete koje oblasti vaše baze podataka želite da očistite jednim klikom.

Dodatak takođe koristi WordPress funkciju brisanja za uklanjanje podataka baze podataka, što pomaže da se osigura da nema slučajnog gubitka podataka.

6.Formidable Forms

Formidable Forms dodatak za wordpress

Formidable Forms je dodatak za relacione baze podataka i najnapredniji kreator WordPress obrazaca na tržištu.

Pomoću ovog dodatka možete da otpremate i prikupljate podatke preko prednjih obrazaca, a zatim te podatke možete prikazati na svojom web sajtu na različite načine.

Dodatak Formidable Views dostupan na Plus planu vam omogućava da prikažete podatke u mreži, tabeli, kalendaru i drugim formatima. Ovo je korisno za kreiranje oglasne table, prikazivanje lista nekretnina, prikazivanje registrovanih korisnika i još mnogo toga.

Formidable Forms dodatak

Svi podaci poslati putem obrazaca koje kreirate pomoću dodatka automatski idu u vašu WordPress bazu podataka. Zatim možete koristiti pozadinski interfejs za sortiranje, filtriranje i pretraživanje podataka.

Takođe možete dozvoliti korisnicima da otpremaju slike, postove na blogu i druge oblike podataka.

Formidable Forms vam omogućava da kreirate frontend bazu podataka za WordPress sa njihovim naprednim dodatkom Views.

7.Easy Username Updater

Easy username updater dodatak

Easy Username Updater je besplatan dodatak koji olakšava promenu vašeg WordPress korisničkog imena.

WordPress olakšava promenu vašeg punog imena sa vašeg korisničkog profila. Ali, ako želite da promenite svoje korisničko ime, moraćete da koristite alatku kao što je phpMiAdmin da biste izvršili promene u svojoj bazi podataka.

Ovaj dodatak pojednostavljuje proces i omogućava vam da jednostavno promenite svoje korisničko ime i korisnička imena drugih korisnika direktno sa vašeg WordPress administrativnog panela.

8.JetPack Backup

JetPack Backup dodatak

JetPack Backup je popularni dodatak za pravljenje rezervnih kopija WordPress-a od kompanije Automattic, kompanije koja stoji iza WordPress-a. Prvobitno je lansiran kao VaultPress, ali je ponovo pokrenut i redizajniran kao Jetpack Backup.

Dodatak nudi svakodnevne automatizovane rezervne kopije bez usporavanja vašeg web sajta. Ove rezervne kopije takođe uključuju potpunu rezervnu kopiju baze podataka WordPress.

Ovo rešenje za rezervnu kopiju je takođe namenjeno vlasnicima WooCommerce prodavnica, tako da su vaši podaci o narudžbini i klijentima uvek bezbedni.

Osim rezervnih kopija, možete da vratite celu svoj web sajt na prethodnu verziju jednim klikom.

9.TablePress

TablePress wordpress dodatak

TablePress je jedan od najboljih WordPress dodataka za tabele koje možete koristiti za prikaz vaših podataka.

Dodatak olakšava kreiranje lepih tabela bez pisanja bilo kakvog koda. Postoje jedinstvene funkcije koje vaše tabele čine interaktivnijim, kao što su paginacija, filtriranje, sortiranje i još mnogo toga.

TablePress dodatak

Možete da uvezete i izvezete postojeće tabele u CSV, Excel, HTML i JSON formatu. Ovo olakšava migraciju vaših tabela iz drugog dodatka za tabele.

TablePress čuva sve podatke tabele u vašoj WordPress bazi podataka.

10.SearchWP

SearchWP dodatak

SearchWP je najbolji dodatak za WordPress pretragu i olakšava poboljšanje pretrage Wordpresa.

Dodatak vam daje potpunu kontrolu nad algoritmom za pretragu vašeg web sajta, tako da možete da izaberete kako želite da se sadržaj rangira u vašim WordPress rezultatima pretrage.

Pravi sopstvenu prilagođenu WordPress bazu podataka za čuvanje i održavanje sopstvenog indeksa pretrage.

To znači da dobijate pristup podacima pretrage, tako da možete poboljšati svoj sadržaj i stvoriti bolje korisničko iskustvo.

Wordpress dodatak SearchWP

11.Advanced WordPress Reset

Advanced WordPress reset dodatak

Advanced WordPress Reset vam omogućava da resetujete i vratite svoju WordPress bazu podataka u prvobitni status kao što je nova instalacija WordPress-a.

Takođe možete da resetujete određene oblasti vašeg WordPress web sajta, kao što su čišćenje fascikle za otpremanje, brisanje svih komentara, uklanjanje svih dodataka itd.

Ovo je zaista moćan dodatak koji programeri i slobodnjaci često koriste prilikom izrade web sajtova za postavljanje ili testiranja. To nije nešto što želite da koristite na web sajtu uživo.

12. wpDataTables

wpDataTables dodatak za wordpress

wpDataTables je vrhunski dodatak za tabele koji olakšava dodavanje vizuelno zapanjujućih tabela u WordPress.

Dodatak ima alat za pravljenje tabela koji je jednostavan za korišćenje, tako da možete da kreirate tabele bogate funkcijama bez pisanja bilo kakvog koda.

Opremljen je funkcijama koje vam omogućavaju da dodate ocene zvezdicama, stilizujete različite ćelije, dodate kratke kodove i još mnogo toga.

wpDataTables dodatak

Takođe ima jedinstvene karakteristike koje sprečavaju brisanje tabela u bazi podataka WordPress i može da poveže vaše tabele sa više WordPress baza podataka.